Visie op leren 2018-01-19T14:23:17+00:00

VISIE OP LEREN

CONTINUOUS BLENDED LEARNING

Met Continuous Blended Learning helpt adviesbureau HISNA opdrachtgevers op een coachende manier verder. Bij deze methode we vertellen niet wát ze moeten doen, maar ze zelf laten ontdekken waar de ontwikkeling ligt. Continuous Blended Learning is het optimaal gebruikmaken van de combinatie van een digitale leeromgeving, klassikale sessies en coaching-on-the-job, waarbij we veel waarde hechten aan de vooruitgang meten en monitoren.

Wij coachen en trainen op maat. Daarbij ondersteunt de techniek ons werk om medewerkers en managers zoveel mogelijk individueel te begeleiden en te ontwikkelen. Hierbij staat learning by doing centraal, waardoor de deelnemers meer inzicht krijgen in de eigen persoonlijkheid en in en zijn context.

Blended Programma’s

Onze programma’s worden aangeboden in kleine, behapbare, blokken, uitgesmeerd over een langere periode. Diverse onderzoeken tone aan dat dit dé manier is om te leren en gedrag duurzaam te veranderen. In korte workshops of koffiesessies vormen de basis van de opleiding waarin we de theorie bespreken.

Met online opdrachten op ons e-learningplatform krijgt de medewerker ruimte het geleerde toe te passen en dat geeft ons, en jou, de gelegenheid te toetsen of het geleerde ook toegepast kan worden. Digitale triggers in de vorm van quotes, opdrachten, games en het delen van ervaringen maken dat de stof top-of-mind blijft tussen de sessies door.

Ook onze aanwezigheid op gezette momenten met duidelijk herkenbare kleding aan binnen je organisatie maken dat de attentie hoog blijft. Tevens geeft het de medewerker de ruimte ons aan te spreken op zaken waar hij tegen aan gelopen is. Na afloop van dit deel van ons programma wordt de medewerker scherp gehouden en gemotiveerd met digitale reminders en triggers.

De methodiek Continuous Blended Learning is ontwikkeld door Hisna in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Deze methodiek garandeert een optimaal resultaat door de combinatie van praktijk, theorie en vaardigheden. En door de mix van online een off-line activiteiten, begeleid door ervaren trainers. Trainers die nauw verbonden zijn aan de specialisatie Sales & Accountmanagement binnen ons programma.

Harry Donker MEd, opleidingsmanager Commerciële Economie

1202, 2018

De CONTROLE, het DIGITALE KLADBLOK

februari 12th, 2018|0 Comments

“Meer omzet met dezelfde mensen” De CONTROLE, het DIGITALE KLADBLOK Er is geanalyseerd, het accountmanagement is ingericht en er is getraind (zie voorgaande berichten van HISNA) en dan komt de vraag der vragen: “What’s [...]

702, 2018

HISNA – Het Doen

februari 7th, 2018|0 Comments

Adviesbureau HISNA “Meer omzet met dezelfde mensen” Het DOEN De klantwaarde methodiek, zie het eerdere bericht, is de opmaat naar het DOEN. De analyse is gemaakt en verdere ondersteuning om succesvol te zijn staan [...]

502, 2018

En Kompanen is HISNA

februari 5th, 2018|0 Comments

…en Kompanen is HISNA “Meer omzet met dezelfde mensen” De KLANTWAARDE METHODIEK Adviesbureau HISNA heeft een integrale methodiek ontwikkeld die je ondersteunt in het verbeteren van je klantrelatie. Waarom acquisitie doen bij nieuwe klanten [...]